eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára beszél a párt központi biztosságának ülésén Phenjanban 2020. augusztus 19-én. Észak-Korea új ötéves tervet készül elfogadni a kormányzó Koreai Munkapárt januári kongresszusán. Legutóbb ilyen kongresszust négy éve tartottak.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Bocsánatot kért Kim Dzsong Un

A lelőtt dél-koreai tisztségviselő ügyét sajnálatos esetnek nevezte.

Bocsánatot kért Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a dél-koreai néptől, miután északi katonák a héten agyonlőttek egy dél-koreai tisztségviselőt, aki északi vizekre tévedt - közölte a szöuli nemzetbiztonsági hivatal vezetője.

Szu Hun újságíróknak azt mondta, Kim Dzsong Un sajnálatosnak nevezte az esetet,

"amelynek soha nem lett volna szabad megtörténnie",

valamint hozzátette, hogy Phenjan a lépést a koronavírus-járvány elleni védekezéssel indokolta. Azt is elmondta, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un nemrég több levelet váltott egymással.

Az észak-koreaiak által lefolytatott vizsgálat szerint a két országot elválasztó tengeri határnál járőröző katonái lövéseket adtak le egy arra tévedt dél-koreai hajóra. Hozzátették, hogy ezt követően a dél-koreai védelmi minisztérium állításával ellentétben nem a holttestet, hanem "a tengeren hánykolódó felszerelést" égették el, a vírus elleni védekezés jegyében. A jelentés leszögezi azt is, hogy a katonák az ilyen esetekben alkalmazandó előírás szerint jártak el.

A dél-koreai halászati minisztérium 47 éves tisztviselője hétfőn délelőtt tűnt el egy megfigyelőhajóról a két Korea tengeri határának közelében. A dél-koreai védelmi tárca részéről azt mondták, a férfira Észak-Korea talált rá a saját területi vizein, brutálisan meggyilkolták, majd a holttestét elégették.

Legutóbb 2008-ban lőttek agyon Észak-Koreában dél-koreai civilt. Akkor az észak-koreai turistaparadicsomnak számító Kumgang-hegyen nyaraló egyik dél-koreai turistát lőttek le, aki lezárt területre tévedt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×