eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó egy különböző vallások ikonográfiai elemeinek felhasználásával készült képen Bukarestben 2020. április 30-án. A Wanda Hutira tervező által készített kép egy kampány része, amelynek célja, hogy kifejezze az orvosok és ápolók munkája iránt érzett köszönetet. A román ortodox egyház istenkáromlásra hivatkozva elítélte a képsorozatot.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Lassított kicsit a járvány Romániában

A koronavírus-fertőzések terjedésének üteme harmadik napja elmarad az utóbbi két hét átlagától.

A stratégiai kommunikációs törzs jelentése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1136 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ami két százalékkal elmarad az utóbbi két hét átlagától. A járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma így meghaladta a 97 ezret,

közülük csaknem 41 ezer embert - két negatív teszt után - gyógyultnak nyilvánítottak.

Kedden újabb 41 koronavírusos beteg haláláról számolt be a GCS. Ezzel 3967-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma, 126 COVID-19-ben szenvedő román állampolgár pedig külföldön vesztette életét.

Az ismert fertőzöttek közül mintegy 7200-an vannak kórházban, a súlyos esetek száma pedig hatodik napja folyamatosan csökken. Jelenleg 460 koronavírusos beteget ápolnak intenzív terápián.

A járvány az utóbbi napokban főleg Bukarestben terjed,

kedden is az új esetek több mint 28 százalékát a fővárosból és az azt övező Ilfov megyéből jelentették. Szombaton az esetek egyharmadát Bukarestben és annak metropolisz-övezetében diagnosztizálták. Bukarestben az ismert aktív esetek száma meghaladja a tízezret.

Védőmaszkot viselő idős pár egy bukaresti piacon. 2020. április 29-én, a koronavírus-járvány idején. A kormány legutóbbi határozata szerint az idősek csak reggel hét és tizenegy óra, valamint este hét és tíz között hagyhatják el otthonaikat és mehetnek vásárolni.
MTI/EPA/Robert Ghement
Védőmaszkot viselő idős pár egy bukaresti piacon. 2020. április 29-én, a koronavírus-járvány idején. A kormány legutóbbi határozata szerint az idősek csak reggel hét és tizenegy óra, valamint este hét és tíz között hagyhatják el otthonaikat és mehetnek vásárolni. MTI/EPA/Robert Ghement

A legkevesebb aktív esetet Szilágy (119) és Hargita megyében (128) tartják számon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×