eur:
393.16
usd:
367.89
bux:
66057.11
2024. április 24. szerda György
Az éttermek, éjszakai klubok és idegenforgalommal foglalkozó vállalkozások tulajdonosai tüntetnek a határok lezárása ellen Kijevben 2020. augusztus 28-án. Az ukrán kormány előző napi döntése értelmében ezen a napon éjféltől szeptember 28-ig lezárják az ország határait a külföldiek előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Drámai járványhírek jöttek Ukrajnából

Megint rekordot döntött az új betegek száma az országban.

Változatlanul gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, péntekre megint megdöntötte a korábbi csúcsot az egy nap alatt regisztrált új betegek száma, amely már meghaladta a 2700-at, velük együtt az azonosított fertőzötteké pedig átlépte a 130 ezret.

Az elmúlt napon 2723 új esettel 130 951-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 51 újabb halálos áldozattal 2761-re emelkedett, miközben eddig 60 613-an gyógyultak meg, közülük előző nap 937-en. Jelenleg 67 577 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1735-tel nőtt egy nap alatt. A mostanit megelőzően kedden jegyezték fel a járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2495-öt, szerdán pedig a legtöbb elhunytat, 54-et.

Előző nap a legtöbb új beteget, 371-et a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből, a második legtöbbet, 319-et pedig az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből. Utóbbiban az azonosított fertőzöttek száma 14 477-re, az elhunytaké nyolc újabb áldozattal 230-ra nőtt.

Az ország legfertőzöttebb régiójában, a nyugati félben lévő Lviv megyében az igazolt fertőzöttek száma 196 új esettel már elérte a 15 312-őt, az elhunytaké pedig 11 újabb áldozattal 434-re emelkedett. Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az azonosított betegek száma 7888, az elhunytaké egy újabb esettel 268-ra emelkedett, miközben eddig 3436-an győzték le a kórt.

Az ukrán kormányzat válságstábja közben felújította a települések és régiók színes zónákba sorolását a helyei járványhelyzet alapján, az új korlátozások hétfőtől lépnek életbe.

A legsúlyosabb, azaz vörös zónába sorolta a kormány egyebek mellett a nyugati országrészben Ivano-Frankivszk, Ternopil és Csernyivci városokat.

Kárpátalján narancs besorolást kapott Ungvár, Munkács és Csap, valamint több járás.

A főváros, Kijev egyenlőre sárga besorolású.

A vörös besorolású településeken, illetve régiókban a kormány szünetelteti a tanítást az iskolákban, továbbá leállítja a közösségi közlekedést.

A narancsszínű régiókban korlátozzák az étkeztető és a szórakoztató létesítmények működését az éjszakai órákban, továbbá szigorúbban határozzák meg azoknak a számát, akik nyilvános rendezvényeken zárt térben egyszerre egy helyen tartózkodhatnak. A sárga zónába sorolt helyeken még csak az idősotthonok látogatását korlátozzák. Országosan kötelező viszont mindenhol továbbra is a maszkviselés és a kellő távolságtartás, valamint a kézfertőtlenítő szerek használata.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Szerdán megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyekről itt számoltunk be. A társaság közgyűlése megszavazta, hogy az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese, Bakonyi András bekerüljön az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának tagjai közé, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×