eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Az egyik tűzoltó orrából vesz vizsgálati mintát egy vöröskeresztes önténtes a Drezdában létesített autós tesztállomás megnyitásának napján, 2020. április 15-én, a koronavírus-járvány idején. Németországban 132 210 regisztrált koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, 3495-en életüket veszítették.
Nyitókép: Jens Meyer

Koronavírus - május óta nem látott adatok Németországban

Ismét nőtt a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Németországban, míg csütörtökön 1045, pénteken már 1147 új fertőzöttet regisztráltak - tűnt ki a Robert Koch német közegészségügyi intézet (RKI) legfrissebb jelentéséből.

Május eleje óta nem volt ilyen magas a napi új koronavírus-fertőzöttek száma Németországban, átlépve az ezres küszöböt. A járvány kezdete óta ezzel összesen 214 214 fertőzöttet regisztráltak az országban. A halottak száma 9183, míg a gyógyultaké péntek reggelig 195 900.

A legfrissebb adatok nyomán ismét emelkedett a koronavírus reprodukciós rátája, mégpedig az előző napon közölt 0,9-ről 0,99-re. Ez azt jelenti, hogy

tíz fertőzött csaknem tíz embert fertőzhet meg. A ráta a tíz nappal korábbi állapotokat tükrözi.

Az RKI hangsúlyozza: 1 alatt kell tartani az arányt ahhoz, hogy alábbhagyjon a járvány terjedése.

Németországban július vége óta újra emelkedik a napi új fertőzöttek száma, bár egyelőre meg sem közelíti az április eleji csúcsot, amikor több mint hatezer új esetet regisztráltak naponta. Az összes fertőzöttből a gyógyultak és a halottak számának kivonásával kiszámított aktív fertőzők száma is hetek óta növekszik.

A szakértőket aggasztja, hogy - szemben a korábbiakkal - a fertőzések nem köthetők egy-egy góchoz, hanem az ország egész területén terjed a járvány.

Németország egyes tartományaiban már megkezdődött, több tartományában a következő héten kezdődik meg az iskola, ami kedvezhet a járvány terjedésének. A kockázatos területekről hazatérő nyaralók is potenciális veszélyforrást jelentenek. Két iskolát máris bezártak Covid-19 megbetegedések miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×