eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Philadelphia, 2020. augusztus 4.Rendőr siet a térdig érő vízben egy elakadt járművezetőnek segíteni az Ézsaiás trópusi vihar elvonulása után Philadelphiában 2020. augusztus 4-én. Pennsylvania államban a vihar számos településen áradásokat okozott.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Slocum

Több napos áramkimaradást okozott a vihar 2,5 millió embernek - videó

Több mint két és félmilliónyian maradtak áram nélkül az Egyesült Államokban, miután a trópusi viharrá szelídült Ézsaiás hurrikán végigtarolta a keleti partot és elérte New Yorkot - jelentette az amerikai országos hurrikánközpont (NHC).

Az Ézsaiás hurrikán özönvízszerű esőzéssel, tornádókkal és csaknem hurrikán erejű széllökésekkel pusztítva érte el kedden este az Egyesült Államok keleti partjának legészakibb államait is. Delaware, New Jersey, New York és Connecticut államokban szakított le villanyvezetékeket és háztetőket - jelentette az MTI. Delaware-ben és New Jerseyben tornádókat észleltek. Korábban Dél- és Észak-Karolinában, valamint Virginiában a trópusi vihar szintén tornádókkal pusztított.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója már hétfőn rendkívüli állapotot hirdetett ki az állam egész területére, a Twitteren pedig azt írta a vihar elvonulta után napokba telhet, mire helyre tudják állítani az áramszolgáltatást. Az Atlanti-óceán part menti települései közül sokat elárasztott az óceán, áram sehol sincs.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója közleményben jelentette be, hogy az állam egyes vidékein 150-200 milliméternyi csapadékra lehet számítani, ezért csónakokkal ellátott mentőcsapatokat helyeztek készültségbe.

New York városban és több, az óceán partján fekvő településen homokzsákokat és palackozott vizet osztottak. New Yorkban lezártak több, nagy forgalmú hidat, leálltak a kompok és átmeneti időre a város két légikikötője sem üzemel. A Kennedy repülőtéren legalább 55, a La Guardián mintegy 78 járatot töröltek.

A trópusi viharnak kedd estig négy halálos áldozata volt: mindannyian kidőlt fák alá szorulva lelték halálukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×