INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

románia

koronavírus

járvány

A kolozsvári Fő téren álló Mátyás-szobor 2020. június 22-én. A Mátyás király-emlékmű Fadrusz János leghíresebb alkotása, amelyet 1902. október 12-én délelőtt tíz órakor avattak fel.

A járvány újabb szakaszához ér Románia

Infostart / MTI

Romániában meghaladta a 25 ezret az ismert aktív fertőzöttek száma. Bár rekordot döntött a gyógyultak száma, sosem látott számú ember van súlyos állapotban.

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában ismét kiugróan sok, 41 koronavírusos beteg halt meg, így 2500 fölé emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Bár minden korábbinál több, 578 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak az utóbbi 24 órában, tovább emelkedett és már meghaladta a 7900-at a kórházban ápolt fertőzöttek, illetve újabb negatív csúcsot döntött a súlyos esetek száma. Szerdán már 464 koronavírusos beteget kezeltek a kórházak intenzív terápiás részlegein.

Az utóbbi 24 órában diagnosztizált 1309 új fertőzés a második legmagasabb érték a múlt csütörtöki negatív rekord után, és több mint 15 százalékkal meghaladja az előző két hét átlagát. Ez ismét a járvány terjedésének gyorsulását mutatja, de már nem abban az exponenciális ütemben, mint amikor a napi növekmény több mint másfélszerese volt az utóbbi két hét átlagának.

Figyelembe véve azt is, hogy az utóbbi 24 órában az előző két hét átlagánál 30 százalékkal több (26 ezer) tesztet értékeltek ki, a szerdai adat sem cáfolja meg a járványügyi szakértők azon reményét, hogy

most már stabilizálódott a napi esetszám,

vagyis újabb tetőzéséhez közeledik a járvány Romániában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018