eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az operaház fantomja című musicalből ismert álarcot viseli egy színésznő a görög parlament előtt rendezett tüntetésen Athénben 2020. május 7-én. Színészek, zenészek, technikusok és a kulturális területen dolgozók tiltakoztak az ellen, hogy a kormány a koronavírus miatt bevezetett szigorítások kezdete óta nem foglalkozik a támogatásukkal.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu

Koronavírus: még egy lapáttal rátettek az óvatos görögök

Még több helyen lesz kötelező szerdától a maszkviselés Görögországban a koronavírus-járvány elleni intézkedésként – jelentette be kedden a görög kormány.

A rendelkezés szerint boltokban, irodákban, bankfiókokban, pékségekben kell viselni a maszkot. A nagyáruházakban már tíz nappal ezelőtt kötelezővé tették az arc eltakarását, és kötelező hordani a tömegközlekedési járműveken is, a templomok viszont nem muszáj.

A keddi szigorítás oka, hogy Athénban és Szalonikiben nemrégiben ismét emelkedett a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma, ám

a kormány szerint nincs ok pánikra, Görögországban nincs második hullám, viszont lazítani sem szabad az óvatosságon.

Ugyancsak kedden a görög kormány bejelentette, hogy szombattól megnyit hat nagy kikötőt a turistahajók előtt, és arra buzdította a hajótársaságokat, hogy hosszabbítsák meg az idegenforgalmi szezont az év végéig, ne álljanak le november elején, ahogy szoktak.

Görögország a járvány felbukkanásakor igen gyorsan szigorú korlátozásokat vezetett be – egyebek között lezárta kikötőit –, nem szabadult el a járvány, és

Európa egyik legkevésbé fertőzött országa maradt.

Keddig 4227 bizonyított fertőzöttet jegyeztek fel – hétfőn 35-öt –, a Covid-19 betegségben pedig 202-en haltak meg a 10,7 millió lakosú országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×