eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én, az új típusú koronavírus-járvány idején. Ukrajnában az enyhítések első szakaszában látogathatóvá váltak a parkok, a közterek, a játszóterek és a szabadtéri sportlétesítmények. Működhetnek ismét a fogászatok, a szépségszalonok, a fodrászatok, a közjegyzői és ügyvédi irodák, fogadhatnak pácienseket a pszichológusok.
Nyitókép: Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)

Kilencszáznál is több új fertőzött Ukrajnában

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése keleti szomszédunknál, ahol az eddig igazolt fertőzöttek száma meghaladta a 66,5 ezret. Csaknem 100 képviselő leváltaná az egészségügyi minisztert.

Az azonosított fertőzöttek száma az elmúlt nap alatt 919 új esettel 66 575-re nőtt, a halálos áldozatoké pedig újabb tizenhárommal 1629-re. Eddig 36 744-en gyógyultak meg, közülük 622-en az elmúlt napon. Az aktív betegek száma 28 202-re emelkedett. Hétfőre még százzal kevesebb új beteget regisztráltak, mint keddre, de az elmúlt hét végén három egymást követő napon is meghaladta a kilencszázat az új esetek száma.

A legtöbb új beteget az ország két legfertőzöttebb területéről jelentették, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből 147-et, a fővárosból, Kijevből 110-et, továbbá Ivano-Frankivszk megyéből 103-at. Lviv megyében hét újabb halálos áldozattal 245-re nőtt az elhunytak száma, az azonosított fertőzötteké pedig már meghaladta a kilencezret. Kijevben egy újabb esettel 130-ra nőtt a betegség halálos áldozatainak száma, az igazolt betegeké pedig 7800-ra.

Kárpátaljáról 66 új megbetegedést jelentettek,

így az azonosított fertőzöttek száma elérte a 4940-et, közülük eddig 172-en haltak meg és 1904-en győzték le a kórt. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatóján hozzáfűzte, hogy előző nap 206 Covid-19 beteget kellett kórházba szállítani. Az egészségügyi dolgozók közül újabb 55 betegedett meg, körükben már 8435 fertőzöttet azonosítottak. Előző nap 26 126 tesztet végeztek el az országban, ebből 12 655 PCR-tesztet és 13 471 antitestszűrést.

Közben kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentette, hogy 96 képviselő aláírásával határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentben Makszim Sztepanov menesztését kezdeményezve az egészségügyi tárca éléről. Indoklásul egyebek mellett az hozták fel, hogy vezetése alatt a minisztérium nem képes megfékezni a koronavírus terjedését az országban, továbbá az egészségügyi alkalmazottaknak a tárca kétszeres áron vásárolt védőruházatot, ráadásul több havi késéssel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×