eur:
393.14
usd:
367.08
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Védőmaszkot viselő vásárlók állnak sorban egy ungvári pékség előtt 2020. április 11-én délelőtt. Megtiltotta a helyi kormányzóság az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom április 11-én 13 órától 13-án 6 óráig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Koronavírus - Tovább lassít a járvány Ukrajnában

Szerdára egy nap alatt 664 új fertőzéses esetet regisztráltak, Kárpátalján viszont 4 újabb halálos áldozattal 95-re emelkedett a betegségben elhunytak száma.

A járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma 44 998-re nőtt. Az elhunytaké 14 újabb halálos áldozattal 1173-ra emelkedett, miközben eddig 19 548-an gyógyultak meg, közülük 433-an az elmúlt napban. Az aktív betegek száma elérte a 24 277-et. Az egészségügyi alkalmazottak közül újabb 44 fertőződött meg, körükben az eddig megbetegedettek száma már megközelítette a 6800-at.

Előző nap az országban 22 298 tesztet végeztek el, ebből 10 053 PCR-tesztet és 12 245 antitestszűrést. PCR-tesztből a járvány kezdete óta 666 147-et csináltak. Az elmúlt napon ismét a nyugati országrészben lévő, legfertőzöttebb régióban, Lviv megyében jegyezték fel a legtöbb új beteget, 145-öt, valamint a második legfertőzöttebb területen, a fővárosban, Kijevben, 101-et. Előbbiben az azonosított fertőzöttek száma már elérte az 5578-at, Kijevben az 5138-at. Újabb haláleset egyik területen sem történt az elmúlt 24 órában.

Kárpátalján viszont 4 újabb halálos áldozattal 95-re emelkedett a betegségben elhunytak száma,

az azonosított fertőzötteké pedig 72 új esettel 2961-re, míg eddig 953-an győzték le a kórt. Közben az Ukrajinszka Pravda hírportál arról számolt be, hogy az európai uniós országok közül egyedüliként Horvátország megnyílt az ukrán turisták előtt július 1-jével. Az ukránoknak elegendő hivatalos szállásfoglalással rendelkezniük ahhoz, hogy beutazhassanak. Horvátországba légi, illetve közúton juthatnak el, utóbbi azután vált lehetővé, hogy Magyarország nemrég lehetővé tette az ukrán állampolgároknak az átutazást a területén - tette hozzá a hírportál. Rámutatott: Horvátország azért engedheti be az ukrán turistákat területére, mert nem tartozik a schengeni övezethez.

Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter szerdai tájékoztatása szerint ukrán turisták Horvátországon kívül jelenleg egyelőre még csak Törökországba, Egyiptomba, Albániába és Montenegróba utazhatnak. Hozzáfűzte hogy az EU várhatóan kéthetente fogja felülvizsgálni, mely országokból engedélyezi a beutazást, illetve tiltja meg a járványhelyzettől függően.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×