eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőmaszkot viselő vásárlók állnak sorban egy ungvári pékség előtt 2020. április 11-én délelőtt. Megtiltotta a helyi kormányzóság az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom április 11-én 13 órától 13-án 6 óráig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Nem lassít a koronavírus Ukrajnában

Ukrajnában csütörtökön újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított koronavírusos fertőzöttek száma 540 új esettel, amivel elérte a 10 406-ot, a betegségben elhunytaké pedig 11 újabb halálos áldozattal 261-re nőtt - közölte az ukrán egészségügyi minisztérium.

A betegségből eddig 1238-an gyógyultak fel, közülük 125-en az elmúlt napban. Jelenleg 3214-an szorulnak kórházi ápolásra, köztük 350 egészségügyi alkalmazott. Lélegeztetőgépen 138-an vannak.

Előző nap a legtöbb új beteget a nyugati országrészben, Csernyivci és Ternopil megyékben regisztrálták (82 és 71 fő), továbbá a fővárosban, Kijevben (60 fő).

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szokásos napi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az elmúlt napban rekordszámú laboratóriumi, úgynevezett PCR-tesztet végeztek el az országban, 7315-öt. Eddig a járvány kitörése óta közel 112 ezer ilyen típusú tesztet végeztek el Ukrajnában.

A miniszter közölte, hogy a kormány jövő szerdai ülésén megemeli a fizetését azoknak a virológusoknak és laboratóriumi asszisztenseknek, akik eddig kimaradtak a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók béremeléséből.

Közben Volodimir Kravcsenko, a Donyec-medencei konfliktus övezetében harcoló ukrán Egyesített Erők parancsnoka csütörtökön az Ukrinform hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: a kelet-ukrajnai szakadár területeken tele vannak a kórházak tüdőgyulladásos és felső légúti megbetegedésben szenvedő betegekkel, az egészségügyi személyzetnek pedig megtiltották, hogy beszéljenek a járványhelyzetről.

Szavai szerint az ukrán Egyesített Erők az ideiglenesen megszállt Donyec-medencei területeken több mint négyszáz COVID-19 beteget azonosítottak, a szakadár közigazgatási szervek viszont csak mintegy 150 ilyen esetet rögzítettek. Emlékeztetett arra, hogy Oroszországban a koronavírusos fertőzöttek száma már meghaladta a Kínában regisztráltakét. "Így az orosz megszálló erők rotációja során az ideiglenesen megszállt területeken is megfigyelhető az előfordulási arány jelentős növekedése" - fogalmazott. Hozzátette, hogy az orosz katonai vezetés ugyanakkor gondoskodik saját katonáinak a védelméről, a gyógyszereket és a szükséges pénzeszközöket elsősorban az ő szükségleteik fedezésére küldik a térségbe.

Az UNIAN ukrán hírügynökség közben csütörtökön arról számolt be, hogy csaknem egynapos várakozás után szerda este végül mégis elindult egy charterjárat Kijevből Londonba 116, Nagy-Britanniában hosszú távú munkaengedéllyel rendelkező ukránnal a fedélzetén.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×