eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a XVIII. kerületi Ipacsfa utcában épülő Logisztikai és Szolgáltató Központról tartott sajtótájékoztatón az FKF Nonprofit Zrt. XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában 2020. február 19-én. A főváros több mint 1,8 milliárd forintot biztosít saját forrásból az egykori Cséry-telep egy részének kármentesítésére.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus: újabb operatív törzs alakult itthon

Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester összehívta a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset, amelyet Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezet. Az operatív törzs tagjai a feladatkörükben érintett főpolgármester-helyettesek: Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet, Havasi Gábor a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester, mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja és a testület titkára Számadó Tamás főjegyző.

Az operatív törzs szoros napi kapcsolatban van a fővárosi cégekkel és felvette a kapcsolatot a koronavírus elleni védekezésért felelős kormányzati operatív törzzsel. Ezzel egy időben a főváros a BKK és a BKV felületein tájékoztató kampányba kezd és a cégekkel közösen együttműködve járványügyi tervet állít össze a betegség járványos megjelenése esetére, hogy biztosítsuk a város működőképességét és lassítsuk a vírus terjedését.

A Fővárosi Önkormányzat már korábban felvette a kapcsolatot a WHO budapesti irodájával és több európai nagyvárossal, hogy egyeztessen a felkészülésről - közölték.

Az operatív törzs folyamatosan egyeztet a fővárosi kerületekkel és a korábban összehívott Budapesti Egészségügyi Fórumnak is napirendi pontja lesz a koronavírus elleni védekezés, megkezdve ezzel a rendszeres egyeztetést a polgármesterekkel, az egészségügyi szakértőkkel és a szakmai szervezetekkel.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×