INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

koronavírus

operatív törzs

budapest

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a XVIII. kerületi Ipacsfa utcában épülő Logisztikai és Szolgáltató Központról tartott sajtótájékoztatón az FKF Nonprofit Zrt. XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában 2020. február 19-én. A főváros több mint 1,8 milliárd forintot biztosít saját forrásból az egykori Cséry-telep egy részének kármentesítésére.

Koronavírus: újabb operatív törzs alakult itthon

Infostart

Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester összehívta a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset, amelyet Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezet. Az operatív törzs tagjai a feladatkörükben érintett főpolgármester-helyettesek: Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet, Havasi Gábor a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester, mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja és a testület titkára Számadó Tamás főjegyző.

Az operatív törzs szoros napi kapcsolatban van a fővárosi cégekkel és felvette a kapcsolatot a koronavírus elleni védekezésért felelős kormányzati operatív törzzsel. Ezzel egy időben a főváros a BKK és a BKV felületein tájékoztató kampányba kezd és a cégekkel közösen együttműködve járványügyi tervet állít össze a betegség járványos megjelenése esetére, hogy biztosítsuk a város működőképességét és lassítsuk a vírus terjedését.

A Fővárosi Önkormányzat már korábban felvette a kapcsolatot a WHO budapesti irodájával és több európai nagyvárossal, hogy egyeztessen a felkészülésről - közölték.

Az operatív törzs folyamatosan egyeztet a fővárosi kerületekkel és a korábban összehívott Budapesti Egészségügyi Fórumnak is napirendi pontja lesz a koronavírus elleni védekezés, megkezdve ezzel a rendszeres egyeztetést a polgármesterekkel, az egészségügyi szakértőkkel és a szakmai szervezetekkel.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018