INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

tanszer

hátrányos helyzetű gyerekek

iskolakezdés

emmi

klebelsberg központ

Több mint 30 ezer rászoruló diákot ajándékoznak meg a tanévkezdésre

Több mint 30 ezer rászoruló diákot ajándékoznak meg a tanévkezdésre

InfoRádió / MTI

Ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családok gyerekei az iskolakezdésre – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

Fülöp Attila közölte, több mint 30 ezer csomagot osztanak ki a Klebelsberg Központ segítségével az európai uniós és magyar költségvetési forrásokból megvalósuló Rászoruló személyeket támogató operatív program keretében.

A kezdeményezés, amelyet a stabil, erős, növekvő gazdaság tesz lehetővé, beleillik a kormány azon törekvésébe, hogy a segítséget igénylő, valóban rászoruló családok minél szélesebb körű támogatáshoz jussanak – emelte ki az államtitkár.

A csomagokat a többségében fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cég, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. gyártotta, tehát a program elősegíti a valódi integrációt is."Egy fontos társadalmi felelősségvállalás is történik.

Nemcsak üres és homályos együttérzésről van itt szó, hanem megvalósult egymásért viselt felelősségvállalásról,

nevezetesen, hogy fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességűek munkájának eredményeképp tudunk segíteni a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, családok életén" – fogalmazott az InfoRádiónak Fülöp Attila.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, az összesen 198 millió forint értékű csomagokat 554 állami és 98 egyéb fenntartású intézményekbe juttatják el.

A különböző korosztályok szerint összeállított csomagok kiszállítása augusztus 15-éig befejeződik, a diákok a tankönyvekkel együtt, névre szólóan augusztus végén kapják meg őket

– fűzte hozzá az elnök. Az iskolakezdő elsősök, a második és negyedik évfolyam közötti diákok, valamint a felsősök csomagjait annak alapján állították össze, hogy mire lehet szükségük.

Hangsúlyozta, helyi kezdeményezések már segítettek a hátrányos helyzetű gyerekeknek, de ennyire összefogottan most először van ilyen akció, a központ pedig minden olyan programban szívesen részt vesz, amely segíti az esélyegyenlőség megteremtését és a hozzájutást a minőségi oktatáshoz.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Ingyenes tanszercsomagot kapnak a rászoruló gyerekek
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018