eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Salisbury, 2018. március 10.Bűnügyi szakértők vizsgálódnak Szergej Szkripal korábbi orosz kettős ügynök mérgezése ügyében a dél-angliai Salisbury temetőjében 2018. március 10-én, hat nappal az után, hogy eszméletlen állapotban találtak rá a brit külső hírszerzés, az MI6 66 éves volt ügynökére és 33 éves lányára, Julijára a városban. A volt kém és lánya életveszélyes, de stabil állapotban fekszik egy salisburyi kórházban, a brit hatóságok szerint nagyon ritka idegméreggel mérgezték meg őket. (MTI/EPA/Neil Hall)
Nyitókép: NEIL HALL

Jobban van a megmérgezett kettős ügynök

Jobban van Szergej Szkripal, a Nagy-Britanniában élő volt orosz-brit kettős ügynök, aki ellen idegméreggel merényletet követtek el március elején Nagy-Britanniában.

Szkripal állapota már nem válságos, szervezete jól reagál a kezelésre, és állapota gyorsan javul - áll a beteget ápoló salisburyi kórház orvosigazgatójának közleményében.

A 66 éves Szkripal lánya, Julija is életveszélyes mérgezést szenvedett, de az ő állapota már hamarabb javulni kezdett. A Rosszija 1 orosz állami televízió csütörtöki közlése szerint Julija telefonon tudatta egy unokatestvérével, hogy hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja Szergej és Julija Szkripal megmérgezését, amelyért hivatalos szóhasználata szerint "nagy valószínűséggel" Oroszországot terheli a felelősség. A gyanú alapja az, hogy a mérget a Szovjetunióban fejlesztették ki elsőként.

Oroszország tagadja ezt.

Az ügy miatt 28 állam utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×