eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Prőhle: Nagyon nehéz megszorongatni Merkelt

Prőhle: "Nagyon nehéz megszorongatni Merkelt"

Egyre kisebb az esélye annak, hogy Angela Merkel német kancellár elveszítse az őszi választásokat - fejtette ki az InfoRádiónak Prőhle Gergely volt berlini nagykövet.

Egy ekkora országban bármilyen váratlan esemény befolyásolhat egy ilyen fontos választást, de ha minden a megszokott vágányon megy tovább, kijelenthető, hogy a jelenlegi német kancellár nyeri meg a Bundestag választását – fogalmazott Prőhle Gergely.

Prőhle: Nagyon nehéz megszorongatni Merkelt

„Az elmúlt hónapokban történt váratlan események, például a karácsonyi berlini merénylet, utána azt lehetett volna gondolni, hogy rohamosan csökkenni fog a kancellár népszerűsége. Mutatkozott ugyan kis visszaesés, de abból is jól tudott kijönni, abban a helyzetben sem vált senki igazi versenytársává.

A volt berlini nagykövet úgy véli, migrációs témában nem leselkedik veszély a kancellárra, és bár a pártok körül bármikor kirobbanhatnak botrányok, nem tűnik úgy, hogy a CDU-ban ilyen veszély fenyegetne – tette hozzá Prőhle Gergely.

„Angela Merkel és Martin Schulz személyiségének ereje olyan mértékben különbözik egymástól, és az elmúlt néhány tartományi választás világosan megmutatta azt, hogy az SPD még Martin Schulz-cal sem tudja igazán felvenni a versenyt Angela Merkellel szemben.

Nem nagyon látok olyan veszélyt, ami megingathatná a választási győzelmét.”

Aki hatalomban, a nemzetközi reputációja, globális a cselekvőképessége, az ügyekre való befolyása és az akcióképessége ilyen látványos, mint a jelenlegi német kancelláré, azt nagyon nehéz megszorongatni – hangsúlyozta Prőhle Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×