eur:
388.8
usd:
359.21
bux:
68101.08
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett

Trumpon poénkodott Putyin

Vlagyimir Putyin szerint az Egyesült Államokban politikai skizofrénia van kialakulóban. Az elnök egyre aggasztóbbnak nevezte az Amerikában tapasztalható orosz-ellenesség hangulatot.

Az amerikai politikusokon viccelődött Vlagyimir Putyin Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel közösen megtartott sajtótájékoztatóján Szocsiban.

Az orosz elnök azokra a Donald Trumpot ért vádakra reagált, amelyek szerint az amerikai elnök a Fehér Házban fogadva szigorúan titkos információkat osztott volna meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

"Az Egyesült Államokban politikai skizofrénia van kialakulóban, semmi mással nem tudom magyarázni a hivatalban lévő elnök elleni vádat, miszerint valamiféle titkokat árult volna el Lavrovnak" – mondta Putyin derültséget okozva a hallgatóság soraiban, ahol több magas rangú állami vezető is helyet foglalt.

Putyin úgy folytatta: fegyelmit ad Lavrov külügyminiszternek, amiért a tudomására jutott titkos információkat sem vele, sem az orosz titkosszolgálatokkal nem osztotta meg.

Az orosz elnök újabb fricskaként felajánlotta, hogy Moszkva, ha abba az amerikai kormány is beleegyezik, a washingtoni kongresszus rendelkezésére bocsátja Trump és Lavrov tárgyalásának leiratát.

Az orosz elnök beszélt arról is, a felkorbácsolt "oroszellenes hangulat" magának az Egyesült Államoknak árt.

A hangulatot gerjesztő amerikai politikusok meglátása szerint ostobaságból vagy tisztességtelen szándékból állítanak valótlanságokat Moszkva szerepéről,

az ügy először mulatságos volt, de már kezd aggasztóvá válni

– tette hozzá.

Putyin elnök gondolatmenetét a jobbján ülő Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök udvarias mosollyal hallgatta végig.

Mint korábban beszámoltunk róla, amerikai sajtójelentések szerint Trump az izraeli titkosszolgálattól kapott értesülések alapján arról tájékoztatta Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet egy, az Egyesült Államokba tartó utasszállító repülőgép felrobbantására készül, laptopba beépített pokolgéppel.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
Szembe megy az árral a magyar tőzsde

Szembe megy az árral a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az Európai Unió munkanélküliségi és a fogyasztói bizalom adatait közlik májusra vonatkozóan, míg az Egyesült Államokban a munkanélküli segélykérelmeket és az első negyedéves GDP előzetes statisztikáit teszik közzé, ennek lehet akár jelentős piacmozgató hatása is. Ami a mai tőzsdei teljesítményeket illeti, a reggeli órákban folytatódott a tegnapi esés Európában, később azonban javulni kezdett a hangulat. A magyar piac alulteljesítő ebben a miliőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×