eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma
Merkel: kemény idők jönnek

Merkel: kemény idők jönnek

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson aratott győzelemmel új szakasz kezdődik a Kereszténydemokrata Uniónál (CDU), a párt megkezdi a felkészülést a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra - mondta Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke hétfőn Berlinben.

A párt székházában tartott választásértékelő sajtótájékoztatóján Angela Merkel kiemelte: a tartományi választások sorának végeztével a CDU arra törekszik, hogy a bajor testvérpárttal, a Keresztényszociális Unióval (CSU) együtt a lehető legjobban szerepeljen a Bundestag-választáson.

A következő hetek, hónapok kemény belpolitikai küzdelmekkel telnek majd - mondta Merkel.

Hasonlóan fogalmazott a vasárnapi Landtag-választás nagy vesztese, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője, Martin Schulz is. Az SPD székházában tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy a Bundestag-választásig vezető út "rögös és kemény lesz".

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×