eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Robbanás volt Rómában

Robbanás volt Rómában

A detonáció egy postahivatal közelében történt, az első jelentések szerint senki sem sérült meg.

Sajtóértesülések szerint levélbomba vagy egy küldeménybe rejtett szerkezet okozhatott robbanást Róma központjában, a via Marmoratán lévő postahivatalnál - írta a Reuters. Több médium szerint kettős robbanás történt.

Egy autó megrongálódott - írja a La Repubblica, amelynek tudósítása szerint tűzoltók, tűzszerészek és rendőrök vonultak a helyszínre. A tűzoltók a közeli laktanyából a "kisebb robbanás" hangjára azonnal a helyszínre siettek, és eloltották a kialakult gyengébb tüzet.

A robbanás pánikot okozott a postahivatalban, ami nyitva volt a detonáció idején.

A rendőrség szerint valamiféle tiltakozó akcióról lehetett szó, és nem látnak utalást arra, hogy az eset iszlám kapcsolatú terrortámadás lenne.

Kettős robbanásról ír az Il Giornale, amely szerint a házi készítésű robbanóeszközöket két autó között helyezték el. Hasonló robbantásokat korábban anarchista csoportok követtek el, ezúttal is rájuk gyanakszanak a hatóságok - írta a portál.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×