eur:
394.47
usd:
369.68
bux:
65166.39
2024. április 19. péntek Emma

Meleg aktivista volt a Párizsban agyonlőtt rendőr

Ott volt a párizsi Bataclan elleni terrortámadás után is, dolgozott menekültekkel és LMBT szervezeti tag volt a Champs-Élysées-n lelőtt Xavier Jugelé - írta az Index.

A 2014-es, Szocsiban rendezett téli olimpia előtt, az oroszországi homofób, a "homoszexuális propagandát" megtiltó törvények ellen tiltakozva lépett be a Flag nevű, a francia leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű rendőröket képviselő szervezetbe Xavier Jugelé, a rendőr, akit csütörtökön este lőtt agyon egy szélsőséges, egy Iszlám Állam által felvállalt merényletben, Párizsban - írta az Index.

"Egyszerű ember vol, aki imádta a munkáját, és aki igazán elkötelezett volt az LMBT-ügyek iránt" - mondta róla a New York Timesnak Mickaël Bucheron, a Flag elnöke. A rendőrség szóvivője azt mondta róla, professzionalizmusáról volt ismert, "kiváló kolléga volt".

A rendőr akkor is szolgálatot teljesített, amikor 2015-ben terroristák támadták meg a párizsi Bataclan klubot, legalább 130 embert megölve. Később jelen volt a Sting-koncerten is, amellyel egy évvel később újranyitott a klub; akkor azt mondta: "Tanúként, szimbolikus jelentéssel vagyunk ma itt, hogy megvédjük a polgárjogokat. Ez a koncert az életet ünnepli, és nemet mond a terrorizmusra."

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×