eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hivatalosan is vádat emeltek az ex-elnök ellen

Korrupció vádjával hivatalosan is vádat emeltek Pak Gjun Hje volt dél-koreai elnök ellen - jelentette be hétfőn az ország ügyészsége.

A március vége óta őrizetben lévő

volt államfő ellen hivatali hatalommal való visszaélés és államtitkok kiszivárogtatása miatt is folyik eljárás

- olvasható a nyomozó szerv által kiadott közleményben.

A 2012 végén hivatalba lépett, 65 éves Pak Gjun Hje - Pak Csong Hi diktátor lánya, Dél-Korea első elnöknője - ellen a korrupciós botrányok miatti tömeges tüntetések nyomására indítottak tavaly alkotmányos vádeljárást, és hivatalosan márciusban mondatták le véglegesen a tisztségéből.

A múlt hónap végén vették őrizetbe azzal a váddal, hogy bizalmas barátnőjével, Csoj Szun Szillel összejátszott vállalatok megzsarolásában, kenőpénzek elfogadásában és más bűncselekményekben.

Ha a bíróság bűnösnek találja,

tíz évtől életfogytig tartó elzárásra ítélheti a volt elnököt.

Pak őrizetben marad, és a börtönből Szöulba szállítják a tárgyalásra, amely várhatóan a következő hetekben kezdődik meg és legalább félévig tart.

Egyelőre nem tudni, hogy a tárgyalás megkezdődik-e a május 9-re kitűzött előrehozott választások előtt, amelyen megválasztják az utódját.

Az ügyészség vádat emelt Sin Tong Bin, az ötödik legnagyobb dél-koreai cég elnöke ellen is azzal a váddal, hogy 6 millió dollár értékű kenőpénzt adott Paknak és a bizalmasának egy jövedelmező vámmentes üzlet megnyitásának engedélyezése fejében.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×