eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb jelentős támadás Szíriában

A szíriai hadsereg állítása szerint az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció szerdán késő este légicsapást mért az Iszlám Állam terrorszervezet egyik vegyianyagraktárára, aminek következtében mérges gázok kerültek a levegőbe, és több száz ember, köztük számos civil meghalt.

A szíriai állami televízió csütörtökön ismertette a hadsereg közleményét, amely szerint a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban végrehajtott támadás bizonyítja, hogy az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezethez köthető más harcosok

rendelkeznek vegyi fegyverekkel.

Az eset azt jelzi, hogy a terrorcsoportok és az őket támogató hatalmak egyeztetnek egymással annak érdekében, hogy hamisan vegyi fegyverek bevetésével vádolják meg a szíriai kormányt" - állította a hadsereg.

A jelentést független forrásból nem erősítették meg.

Az Egyesült Államok múlt héten rakétatámadást intézett egy szíriai légibázis ellen, megtorlásul egy feltételezett vegyifegyver-támadásért, amelynek elkövetésével a damaszkuszi rezsimet vádolják. Ez volt az első alkalom, hogy Washington szándékos és közvetlen csapást mért egy szíriai kormányzati célpontra. (Ettől teljesen függetlenül az Egyesült Államok egy nemzetközi koalíció élén rendszeres légicsapásokat hajt végre Kelet-Szíriában az Iszlám Állam ellen.)

Szíria és a vele szövetséges Oroszország tagadja, hogy Damaszkusz hajtotta volna végre április 4-én Idlíb tartományban a gáztámadást, amelyben több mint 70 ember meghalt. Szerintük a lázadók kezén lévő raktárakat érte találat, és onnan kerültek mérges gázok a levegőbe.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×