eur:
388.5
usd:
360.85
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Menekültek juttatásait vonta meg Bulgária

Bulgária hatályon kívül helyezett egy fontos rendeletet, amely a menekültek integrációját volt hivatott elősegíteni - jelentette a bolgár média szombaton.

Az ügyvezető bolgár kormány péntek esti döntésével visszavonta azt az előző jobbközép kormány által elfogadott rendeletet, amely szerint a menekültstátust szerzett illegális bevándorlók integrációs megállapodást kötnek a bulgáriai önkormányzatokkal, és ennek nyomán automatikusan betegbiztosításhoz jutnak, munkanélküli segélyre lesznek jogosultak, valamint lakbértámogatást is adnak nekik.

Rumen Radev bolgár elnök, valamint az ellenzéki szocialisták és nacionalisták ellenezték a jogszabályt, mondván, hogy az hátrányosan megkülönbözteti a bolgár állampolgárokat.

Plamen Uzunov belügyminiszter közölte, hogy az ügyvezető kormány egy héten belül egy jobb integrációs szabályozást dolgoz ki.

Joseph Daul, az Európai Néppárt vezetője Twitter-bejegyzésében bírálta a döntést, amely szerinte "szemben áll az Európai Unió gyakorlatával".

A 2016-ban elfogadott, most hatályon kívül helyezett szabályozást még senkire sem alkalmazták. Két, menekültstátust elnyert szíriai család bulgáriai letelepedési kísérlete meghiúsult az adott települések ellenállásán.

  • Bulgária 1302 menekült befogadását vállalta Görögországból és Olaszországból.
  • Közülük eddig csak 29-en érkeztek az országba.
  • Március elején hivatalos adatok szerint mintegy 4500 menekült és migráns tartózkodott Bulgáriában.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×