eur:
395.05
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Mentességért elárulná a titkokat Flynn

Mentességért elárulná a titkokat Flynn

Vallomást tehet Oroszország szerepéről az amerikai választási kampányban Donald Trump korábbi nemzetbiztonsági főtanácsadója.

Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadónak részben éppen azért kellett távoznia posztjáról februárban, mert Donald Trump elnöki beiktatása előtt kétszer is találkozott Oroszország Washingtonban akkreditált nagykövetével, ám félrevezette ezzel kapcsolatban Mike Pence alelnököt, magát az elnököt pedig állítólag nem is informálta.

Nemrég a The Wall Street Journal arról számolt be, hogy a volt nemzetbiztonsági főtanácsadó ügyvédjének közleménye alapján

Michael Flynn hajlandó lenne tanúvallomást tenni a kongresszusban arról, hogy volt-e szerepe Oroszországnak a választási kampányban, ám csak akkor, ha cserében védelmet kap az „inkorrekt bűnvádi eljárással” szemben.

Bár az ügyvéd arról írt, hogy mind a képviselőház, mind a szenátus hírszerzési bizottságával egyeztetett ügyfele szándékairól, a képviselőházi bizottság szóvivője cáfolta az ügyvédet, a szenátusi bizottság pedig egyelőre nem reagált a hírre.

Ugrósdy Márton, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója érdeklődve várja Flynn vallomását és úgy véli, az ügy hozzájárulhat, hogy továbbra is az amerikai közbeszéd része maradjon az esetleges orosz beavatkozás a választásokba.

"Érdekes a kérés, ami azért nem feltétlenül a bizalomról szól.

Bár Flynn szempontjából talán racionális az a megközelítés, hogy a már-már hisztériába hajló oroszellenes kijelentések között próbálja megvédeni saját magát, de biztos, hogy nem jó üzenet ez kezdésként. Biztos, hogy sokkal bizalmatlanabbul fognak majd viszonyulni hozzá a szenátusi panel tagjai is, mintha csak úgy simán besétált volna válaszolni a kérdésekre" - fogalmazott Ugrósdy Márton. 

A képviselőház hírszerzési bizottsága után a szenátus hírszerzési bizottsága is megkezdte a meghallgatásokat Donald Trump és kampánycsapata esetleges Oroszországi kapcsolatfelvételeiről a tavalyi elnökválasztási kampány idején, illetve Oroszország feltételezett beavatkozásáról az elnökválasztási folyamatba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×