eur:
394.39
usd:
371.66
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Amerika nem érdekelt Európa egységében

Kiszelly Zoltán politológus szerint az Egyesült Államok vezetése nem érdekelt Európa és az Európai Unió egységében.

A politológus szerint ezért is lesz fontos az új amerikai elnök, Donald Trump és Angela Merkel német kancellár március 14-i washingtoni találkozója. Ugyanis - fejtette ki az M1-en vasárnap - Németország az Európai Unió egységében érdekelt, mert így jobban tud versenyezni a világpiacon, köztük az Egyesült Államokkal is. Az Egyesült Államok vezetésének nem érdeke egy egységes EU, inkább külön-külön kötnének alkukat az egyes országokkal - magyarázta a politológus.

Kiszelly Zoltán szerint alapvető változás következett be a transzatlanti kapcsolatban. Donald Trump megválasztásával a politikai tőkésosztály egy olyan csoportja került hatalomra, amely másképp gondolkodik - fejtette ki. Szerinte az Egyesült Államok és Kína, valamint az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti valuta- és kereskedelmi háborúnak valós veszélye van.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×