eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Putyin: megszületett a megállapodás a tűzszünetről

Megállapodás született a szíriai általános tűzszünetről a szíriai kormány és a felkelők között - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában.

Az orosz államfő közölte: három dokumentumot írtak alá. Az első a szíriai kormány és a fegyveres ellenzék közötti tűzszünetről szól Szíria területén. A második a fegyvernyugvás betartásának ellenőrzését célzó intézkedésekről szól, míg a harmadik dokumentumban, egy nyilatkozatban az aláírók kinyilvánítják, hogy készek a szíriai béketárgyalások megkezdésére.

Az orosz elnök hozzátette: Oroszország, Irán és Törökország garantálja a szíriai békés rendezés végigvitelét.

Szíria hadsereg: éjféltől tűzszünet lép életbe az egész országban

Helyi idő szerint csütörtök éjféltől tűzszünet lép életbe Szíriában, a hadsereg felhagy a harci tevékenységgel - jelentette csütörtökön a SANA szíriai állami hírügynökség.

A tűzszünet nem vonatkozik az Iszlám Állam (IÁ) és az Dzsabhat Fatah as-Sám (korábbi nevén an-Núszra Front) nevű terrorszervezetekre.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is megerősítette, hogy az általános fegyvernyugvás csütörtök éjféltől lép életbe a Szíriában.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×