eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Vége a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek a Schiphol repülőtéren

Feloldották a néhány héttel ezelőtt elrendelt rendkívüli biztonsági intézkedéseket az amszterdami Schiphol repülőtéren - jelentette be csütörtökön a holland nemzeti terrorizmusellenes koordinátori hivatal (NCTV).

A holland hatóságok "biztonsági fenyegetésre utaló jelzések miatt" léptették életbe július 30-án a fokozott ellenőrzéseket. A repülőtéren mostanáig megerősített járőrözés zajlott, a légikikötőhöz vezető utakon minden gépkocsit megállítottak és átvizsgáltak, ami komoly torlódásokat okozott.

A biztonsági intézkedések enyhítése ellenére szúrópróbaszerű ellenőrzések továbbra is várhatók a repülőtéren.

"Folyamatosan készenlétben kell állnunk. A repülőterek továbbra is lehetséges célpontjai a terroristáknak" - hangsúlyozták az NCTV és a légikikötőnek otthont adó Haarlem község által kiadott közös közleményben.

Hollandiában a terrorkészültség szintje a második legmagasabb fokozaton áll jelenleg. Az ország támogatja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni légicsapásokat a Közel-Keleten, és a franciaországi, belgiumi és németországi terrortámadások után kiemelten veszélyeztetett célpontnak számít. Szélsőséges iszlamista támadás 2004-ben történt Hollandiában, amikor egy marokkói származású holland férfi halálos kimenetelű merényletet követett el az iszlámot erőteljesen bíráló Theo van Gogh filmrendező ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×