eur:
390.45
usd:
358.76
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília

Vége a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek a Schiphol repülőtéren

Feloldották a néhány héttel ezelőtt elrendelt rendkívüli biztonsági intézkedéseket az amszterdami Schiphol repülőtéren - jelentette be csütörtökön a holland nemzeti terrorizmusellenes koordinátori hivatal (NCTV).

A holland hatóságok "biztonsági fenyegetésre utaló jelzések miatt" léptették életbe július 30-án a fokozott ellenőrzéseket. A repülőtéren mostanáig megerősített járőrözés zajlott, a légikikötőhöz vezető utakon minden gépkocsit megállítottak és átvizsgáltak, ami komoly torlódásokat okozott.

A biztonsági intézkedések enyhítése ellenére szúrópróbaszerű ellenőrzések továbbra is várhatók a repülőtéren.

"Folyamatosan készenlétben kell állnunk. A repülőterek továbbra is lehetséges célpontjai a terroristáknak" - hangsúlyozták az NCTV és a légikikötőnek otthont adó Haarlem község által kiadott közös közleményben.

Hollandiában a terrorkészültség szintje a második legmagasabb fokozaton áll jelenleg. Az ország támogatja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni légicsapásokat a Közel-Keleten, és a franciaországi, belgiumi és németországi terrortámadások után kiemelten veszélyeztetett célpontnak számít. Szélsőséges iszlamista támadás 2004-ben történt Hollandiában, amikor egy marokkói származású holland férfi halálos kimenetelű merényletet követett el az iszlámot erőteljesen bíráló Theo van Gogh filmrendező ellen.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×