eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

ENSZ főtitkár: tiszteletben kell tartani az emberi jogokat

Az emberi jogok tiszteletben tartására szólította fel a rendkívüli állapot érvénybe lépését követően Törökországot az ENSZ főtitkára.

Ban Ki Mun csütörtökön a világszervezet New York-i székhelyén ismertetett közleményében arra intett, hogy az alkotmányos rendet és az emberi jogokra - így a szólás, a gyülekezés szabadságára és az igazságszolgáltatás függetlenségére - vonatkozó nemzetközi elveket tiszteletben kell tartani.

Az ENSZ-főtitkár hozzátette: reméli, hogy a rendkívüli állapot alkalmazását teljes átláthatóság kíséri majd.

Recep Tayyip Erdogan szerda éjjel, a nemzetbiztonsági tanács ülése után jelentette be, hogy a múlt pénteki puccskísérlet nyomán három hónapra szóló rendkívüli állapotot vezetnek be Törökország egészében. A parlament csütörtökön jóváhagyta az erről szóló javaslatot.

A különleges jogrend lehetővé teszi a hatóságoknak, hogy gyorsan és hatékonyan lépjenek fel a puccsisták támogatóival szemben.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×