eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Rátámadt több nőre egy észak-afrikai férfi Berlinben

Testi sértéssel és szexuális zaklatással gyanúsítanak egy észak-afrikai férfit Berlinben, akit kedden vettek őrizetbe, miután rátámadt több nőre.

A német szövetségi rendőrség közleménye szerint a feltehetően algériai állampolgárságú 26 éves férfi  kora reggel a városi gyorsvasút (S-Bahn) egy pályaudvarán ököllel egy 28 éves nő arcába vágott, majd egy S-Bahnra felszállva távozott a helyszínről. A szerelvényen rárontott egy 45 éves nőre, aki meghúzta a vészféket és paprikaspray-vel védekezett. A támadó elmenekült, áldozata sokkos állapotba került, kórházba kellett szállítani.

A férfi nem sokkal később egy S-Bahn megállóban molesztálni kezdett egy 29 éves nőt, aki riasztotta a rendőrséget. A támadót egy közeli buszmegállóban találták meg. Ittas volt és kiderült róla, hogy testi sértés és tulajdon elleni bűncselekmények miatt már volt dolga a német hatóságokkal. Megállapították, hogy több személyazonosságot használ, hol algériainak, hol egyiptominak, hol tunéziainak adja ki magát - áll a közleményben.

Szilveszter éjjel a 16 német tartomány közül 12-ben történtek nagy számban nők sérelmére elkövetett szexuális zaklatások és rablások. Tanúk és áldozatok észak-afrikai elkövetőkről számoltak be, az azonosított elkövetők nagy többsége is a térségből származik.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×