INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Menekültek fulladtak a tengerbe Görögország partjainál

InfoRádió / MTI
Közel harminc ember a tengerbe fulladt vasárnap a görög partok közelében, amikor egy menekülteket szállító hajó elsüllyedt az Égei-tengeren Törökország és Görögország között.

A görög parti őrség arról számolt be, hogy huszonnyolc menekült, köztük egy gyerek fulladt vízbe a görög Farmakonisz sziget közelében, amely mintegy 15 kilométerre fekszik a török partoktól.

A tájékoztatás szerint a hatóságok hatvannyolc embert kimentettek a vízből, huszonkilenc másiknak pedig sikerült kiúsznia a partra.

Nyáron szíriai menekültek tízezrei érkeztek Törökország égei-tengeri partjaira, hogy onnan továbbjussanak Görögországba, ahonnan továbbmehetnek az Európai Unió más tagországaiba. Segélyszervezetek becslése szerint átlagban naponta kétezren érkeztek gumicsónakokkal a görög szigetekre.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb jelentése szerint idén eddig mintegy 430 ezren érkeztek a Földközi-tengeren keresztül Európába, közülük nagyjából 310 ezren Görögországban értek partot. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arról számolt be, hogy idén már kétezer-hétszáznál többen haltak meg a Földközi-tengeren át Európába igyekvő menekültek közül.

A címlapról ajánljuk