eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tilos a teveplasztika

A természetes szépséget és a tiszta versenyt hirdetve megtiltották egy szaúd-arábiai teveszépségverseny szervezői, hogy a megmérettetésen részt vevő állatokon szépészeti műtéteket végeztessenek gazdáik.

Mostantól a legkisebb beavatkozás sem engedélyezett a híres umm-rakibai fesztiválra benevezett tevék esetében, és az SPA hivatalos szaúdi hírügynökség szerint a szervezők még bizottságot is létrehoztak a tevék vizsgálatára, nehogy gazdáik csalást kövessenek el.

A testületet négy állatorvos alkotja, az ő feladatuk megvizsgálni, hogy az állatok átestek-e bármiféle - orvosi vagy hagyományos - szépészeti beavatkozáson, hogy kedvezőbb legyen a megjelenésük. Ez az első alkalom, hogy ilyen szempontból vizslatják a versenyen részt vevő tevéket, és a szakemberek eddig nem bukkantak semmiféle szabályszegésre.

Um-Rakibában évről évre összegyűlnek a Perzsa-öböl államaiból a tevék szerelmesei, hogy egy negyvennapos fesztivál keretében megválasszák a legszebb példányt. A szépségverseny 15 kategóriájában húsztagú zsűri választja ki a győzteseket. A tevéket színűk alapján sorolják különböző kategóriákba. Többek közt vannak világosbarna, tiszta fehér, fekete foltokkal tarkított sárga és fekete indulók.

Az esemény egyúttal vásárként is szolgál, ahol ötmillió dollárt (1,1 milliárd forintot) is megadhatnak egy-egy tetszetős tevéért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×