eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Halálos baleset az Irtisen, őrizetbe vették a részeg kapitányt

Oroszországban az Irtis folyón összeütközött egy uszállyal egy utasszállító hajó szombaton, a balesetnek hat halálos áldozata van az Omszki régió kormányzójának vasárnapi tájékoztatása szerint.

Viktor Nazarov arról is beszámolt, hogy a halálos baleset előidézésével gyanúsított Poleszja utasszállító kapitánya megtagadta a vallomást. A ittas férfit őrizetbe vették és bűnügyi eljárást indítottak ellene. A kapitányt a folyami közlekedési szabályok több ember halálát okozó megsértésével gyanúsítják.

Az orosz közlekedési ügyészség tájékoztatása szerint helyi idő szerint szombat délelőtt Omszktól 10 kilométerre délre a Poleszja kapitánya átadta a kormányzást a 19 éves hajógépésznek. A vízi jármű áttért a menetiránnyal szembeni hajózó sávba és teljes sebességgel ütközött az ott haladó uszállyal. A Poleszja baloldala megsérült, a hajótest kétharmada a víz alá merült.

Az 1989-ben épített orosz utasszállító hajó és a folyami uszály ütközésekor a helyszínen négyen vesztették életüket, ketten később a kórházban haltak meg. Nyolc utas állapota továbbra is súlyos. Egy asszonyt Moszkvába kell szállítani, hogy megmentsék az életét. Összesen 53 ember, köztük hét gyermek sérült meg a balesetben. A kirándulóhajón három kazah állampolgár is utazott.

Oroszországban nem ritkák a hajóbalesetek. Tavaly augusztus elsején Szentpéterváron egy sétahajó és egy teherhajó ütközött a Néván. Akkor mindenkit kimentettek, de 2011. július 10-én Kujbisevnél, a Volga folyón 122 ember halt meg a Bulgária sétahajó balesetében. A vízi jármű a viharban oldalára fordult és elsüllyedt. A szakértői vizsgálat egy sor súlyos hibát tárt fel. Az ügyben megvádoltak, közük a folyami kirándulást szervező utazási iroda vezetője, és a Kazanyi régió folyami hajózási felügyeletének parancsnoka elleni per még tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×