eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Juncker: Az uniós megállapodás elmaradása katasztrofálisan hathat a pénzpiacokra

Katasztrofális külső hatása lenne a még törékeny pénzpiacokra, ha nem születne megállapodás az Európai Unió következő többéves költségvetési keretéről - mondta Jean-Claude Juncker, luxemburgi miniszterelnök, az Eurocsoport korábbi elnöke a német Deutschlandfunk rádióadónak adott interjúban csütörtökön.

Az Európai Unió állam- és kormányfői csütörtökön és pénteken tanácskoznak Brüsszelben, ahol a legfontosabb napirendi pont az EU új hétéves költségvetési keretéről szóló megállapodás.

Juncker úgy fogalmazott: "azt hiszem, az egyes országok álláspontja estére közeledik annyit", hogy megállapodás szülessen. Világossá kell tenni, hogy Európában képesek vagyunk döntéseket hozni - tette hozzá.

A luxemburgi miniszterelnök egyben arra sürgette Herman van Rompuyt, az Európai Tanács elnökét, hogy még tovább csökkentse a költségvetés tervezett főösszegét, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a csökkentéseknek is van határa.

Az új, 2014-2020-as költségvetési ciklusnál a többi között az Egyesült Királyság és Németország markáns kiadáscsökkentést szeretne elérni. A kohézió barátai országcsoport, amelynek Magyarország is tagja, ugyanakkor attól tar, hogy az alacsonyabb költségvetési főösszeg veszélyeztetné a felzárkózó régióknak folyósított kohéziós támogatásokat.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×