Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kedden találkozik Orbán Viktor Barrosóval

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor magyar miniszterelnök jövő héten kedden találkozik az Európai Bizottság elnökével - hangzott el az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján.

A jövő keddi találkozó célja, hogy informális eszmecsere keretében tárgyaljanak azokról a nyitott ügyekről, amelyek Magyarország és az Európai Bizottság között fennállnak - közölte kérdésre válaszolva az EB szóvivője, aki további részleteket nem tudott elárulni az egyeztetés tartalmát illetően.

A kötelezettségszegési eljárásokról szólva a szóvivő elmondta, hogy a Bizottság gyorsan jár el, és ez alapján a bizottsági szakvélemény alapján az Európai Bizottság kollégiuma hamarosan kialakítja álláspontját. Ebben a pillanatban nincs döntés konkrét időpontról a kollégium részéről - mondta a szóvivő arra a kérdésre, hogy mikor várható Brüsszel véleménye.

A Világgazdaság ugyanis péntek reggel azt írta, hogy már jövő héten megszülethet az Európai Bizottság válasza a kötelezettségszegési eljárásokról. A szóvivő tehát ezt most nem tudta megerősíteni.

Kiszivárgott sajtóértesülések szerint az Orbán-Barroso találkozón nemcsak a folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárások kerülnek szóba, hanem a konvergencia programban szereplő intézkedések is, így például a legújabb adóötletek: a banki tranzakciós adó és az internetadó.