eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Obama rendkívüli állapotot hirdetett

Rendkívüli állapotot hirdetett ki Barack Obama amerikai elnök a közeledő Irén hurrikán miatt Észak-Karolina amerikai államban helyi idő szerint csütörtökön - közölte a Fehér Ház sajtóirodája.

Ez szükség esetében lehetővé teszi az érintett államnak, hogy a katasztrófa következményeinek elhárítása érdekében hozzáférjen a szövetségi forrásokhoz.

Az Irén csütörtökön érte el a Bahamákat, és egyre közeledik a keleti part felé, ahol Észak-Karolina lesz az első, amelyet érint.

Összesen hat, part menti államban (Delaware, Maryland, Virginia, New Jersey, New York, Észak-Karolina) rendeltek el rendkívüli állapotot a BBC szerint, Ocean City lakóit pedig evakuálják. Az alacsonyan fekvő tengerparti sávok lakosságának azt javasolták, hogy a hétvégére hagyják el otthonaikat. Delaware, Maryland, New Jersey és Észak-Karolina egyes területein kötelező jelleggel kitelepítik az embereket.

A hármas erősségű, óránkénti 185 kilométeres széllökések által kísért vihar középpontja vasárnap hajnali kettő körül éri el Ocean City partjait.

A haditengerészet 64, Délkelet-Virginiában állomásozó hajót irányított biztonságosabb vizekre.

A hurrikán miatt elhalasztották Martin Luther King emlékművének vasárnapi felavatását. Az eseményre szeptemberben vagy októberben kerül sor.

Az Egyesült Államokban komolyan veszik az Irén érkezését, az emberek élelmiszert, benzint halmoznak fel, és igyekeznek biztonságba helyezni ingóságaikat. A hurrikán 50 millió embert érinthet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×