eur:
388.72
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Elraboltak négy olasz újságírót Líbiában

Elraboltak négy olasz újságírót szerda délelőtt Líbiában - közölte az olasz külügyminisztérium.

A milánói Corriere della Sera, a milánói La Stampa és az Avvenire című olasz katolikus napilap újságírói a Tripolit és a tőle 50 kilométerre nyugatra fekvő az-Záviját összekötő országúton autóztak, amikor civilek megállították őket és agyonlőtték a líbiai sofőrt. A csoport átadta a négy olaszt - három férfit és egy nőt - Moammer Kadhafi líbiai vezető embereinek. Az újságírókat elhurcolták Tripoliba, ahol a Rixos szálloda közelében, egy házban őrzik őket.

Az Avvenire újságírójának, Claudio Monicinek megengedték, hogy telefonáljon az újság milánói szerkesztőségébe, és számoljon be részletesen a történtekről. Monici elmondta, hogy elrablóik kifosztották őket, elvették vagyontárgyaikat, pénzüket és mobiltelefonjaikat.

A Tripoli és az-Závija közötti térség nem biztonságos, egyes részeit a felkelők, más részeit a Kadhafihoz hű erők ellenőrzik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy miért rabolták el és tartják fogságban az újságírókat.

Az olasz külügyminisztérium válságstábot állított fel, s figyelemmel követi az eseményeket Silvio Berlusconi miniszterelnök és Giorgio Napolitano államfő is.

Mahmúd Dzsibril, a líbiai lázadók politikai testületének, az Átmeneti Nemzeti Tanácsnak a második számú vezetője csütörtökön látogat Olaszországba. Milánóban találkozik majd Berlusconival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×