eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Földrengés rázta meg Washingtont

A Richter-skála szerint 6-os erősségű földrengés rázta meg kedden Washingtont, ennek nyomán kiürítették a Capitoliumot és a Pentagont.

A földrengés epicentruma Virginia állam Mineral körzetében, 6 kilométer mélyen volt, a földmozgást Rhode Islandben és New Yorkban is érzékelték - közölte az Egyesült Államok geológiai intézete.

A földrengés - amelyet korábban 5,8-as erősségűre becsültek - megrázta a Fehér Házat, a Reuters értesülése szerint a tisztségviselők Washington utcáira menekültek.

Az országos meteorológiai szolgálat és az alaszkai cunami-előrejelző központ közlése szerint a keleti partot nem fenyegeti szökőár. Jelentősebb károkról illetve sérülésekről egyelőre nem érkezett jelentés, a New Yorktól északra lévő Dutchess megye hatóságai azonban egyes épületek megrongálódását jelezték. Washingtonban bezárták és evakuálták a nemzeti műemlékeket és emlékhelyet is.

A szokatlanul erős, Torontóban is érzékelhető rengés hatására kiürítették a new york-i Kennedy illetve a new jersey-i Newark repülőtér irányító tornyait, és ellenőrzik e légikikötők kifutópályáit. A vizsgálatok lefolytatásáig törölték a szóban forgó repülőterek járatait.

Szövetségi tisztségviselők közölték, hogy a földrengéssel egy időben a biztonsági rendszerek automatikusan leállítottak két nukleáris reaktort.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×