eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Londoni szemtanú: "Sötétedés után kezdődik a félelem"

Az emberek arcára már kiült a félelem - mondta az InfoRádiónak a London Tottenham városrészében élő Fercsik Mariann. Hozzátette: nincs elég rendőr, ezért több városrészben tehetetlenek a hatóságok a fosztogatókkal szemben.

London napközben csendesebb, mint általában. Az emberek arcára már kiült a félelem. Az utcák tiszták, a rendbontások nyomát nem lehet látni, inkább a hangulaton érződik, hogy balhéznak az emberek - érzékeltette a Londonban harmadik napja tartó zavargások miatt kialakult légkört az InfoRádiónak nyilatkozó, Tottenham városrészben élő magyar.

Fercsik Mariann szerint főleg az ijesztő, hogy a fosztogatók és a gyújtogatók már járókelőket is megtámadnak, azokat, akik "nincsenek jó helyen". Szerinte kedd este is folytatódnak majd a zavargások, amelyek sötétedés előtt, öt óra körül kezdődnek. Az üzleteket három-négy óra körül kezdik el bedeszkázni, és utána "elkezdődik a félelem, hogy mi lesz".

Kapucnis fiatalok - Fercsik Mariann így nevezi a randalírozókat, akik valószínűleg munkanélküli bandatagok. Vannak közöttük egészen fiatalok, akár tíz éven aluliak is.

A rendőrség bizonyos területeken - például Croydonban, ahol lelőttek egy 25 éves férfit hétfő este - tehetetlen, nincs megfelelő erősítés. De van olyan pontja is Londonnak, amit a hatóságok kontroll alatt tudnak tartani - tette hozzá a brit fővárosban élő magyar nő.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×