eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Összecsapásokban többen meghaltak Jemenben

Jemenben 42-en haltak meg és több tucatnyian megsebesültek a hadsereg, iszlamista fegyveresek és törzsi harcosok közötti összecsapásokban.

A Zindzsibárhoz közeli Dafaszban feltételezett al-Kaida harcosok támadtak a hadseregre, 6 katona - köztük 2 ezredes - és 5 iszlamista fegyveres vesztette életét.

Zindzsibár keleti elővárosában Sakra falu egyik törzsének 200 fegyverese csapott össze az al-Kaida iszlamistáival, 12 törzsi harcos halt meg. 17 társuk holttestét egy középület romjai alól emelték ki, amelyet a hadsereg bombázott le tévedésből, egy szomszédos épületben ketten haltak meg a harcokban.

Zindzsibár május 29-e óta áll a Saría Hívei nevű, a gyanú szerint az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezettel kapcsolatban lévő csoport fennhatósága alatt, a város lakói elmenekültek a településről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×