eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Az EU elnökével tekintette át a soros elnökség feladatait Orbán Viktor

Orbán Viktor szerdán Brüsszelben találkozott Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével. A megbeszélés után Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közölte, hogy áttekintették az EU soros elnökségére való felkészülés állását, a magyar elnökség prioritásait és az Európai Tanács decemberi ülésének előkészítését.

Brüsszeli közleményében Van Rompuy úgy fogalmazott, hogy tárgyalásaik középpontjában az uniós állam- és kormányfői tanács (Európai Tanács) jövő évi programja állt.

Megerősítette, hogy külön foglalkoztak a decemberi csúcsértekezlet témáival, mindenekelőtt a gazdasági felügyeleti mechanizmus bevezetésének ügyével, illetve az uniós alapszerződés ahhoz kapcsolódó módosításának lehetőségeivel.

A közlemény szerint nyugdíjkérdésekről is szót ejtettek.

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfői testületének vezetőjével való eszmecseréjét követően a magyar miniszterelnök négyszemközti megbeszélést kezdett José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság - a legfőbb uniós végrehajtó testület - elnökével.

Az EU soros elnökségének jövő év első félévi ellátására készülő magyar kormány és az Európai Bizottság együttes ülést is tart, a miniszterek, illetve államtitkárok pedig külön szekciókban folytatnak megbeszéléseket az egyes illetékes uniós biztosokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×