eur:
398.56
usd:
363.91
bux:
74183.13
2024. október 9. szerda Dénes

Lemondtak az olasz kormány Fini-párti tagjai

Lemondtak megbízatásukról hétfőn az olasz kormány Fini-párti tagjai.

Először Adolfo Urso ipari miniszterhelyettes jelezte távozási szándékát, nem sokkal követte őt Andrea Ronchi, az Európai Uniós ügyek minisztere, majd két államtitkár, Antonio Bonfiglio és Roberto Menia is benyújtotta lemondását.

Gianfranco Fini alsóházi elnök, az olasz kormányfő, Silvio Berlusconi egykori szövetségese pénteken helyezte kilátásba, hogy kilép mind a négy híve a kormányból, ha Berlusconi hétfőig nem mond le.

A kilépések nem teszik működésképtelenné a Berlusconi-kabinetet, de tovább súlyosbítják a kormányválságot, ami az elkövetkező hónapokban előre hozott parlamenti választásokhoz is vezethet.

Címlapról ajánljuk
N. Rózsa Erzsébet: éleződik a helyzet a Közel-Keleten, de senki nem akar háborút
Aréna

N. Rózsa Erzsébet: éleződik a helyzet a Közel-Keleten, de senki nem akar háborút

Minőségi ugrás az izraeli–iráni konfliktusban, hogy Irán rakétákkal lövi Izraelt, de Teherán nem akar háborút – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa. N. Rózsa Erzsébet beszélt az iráni atomprogram állásáról, a párhuzamos hadseregről és az arab ország álláspontjáról is.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Így érhető el az 1 millió forintos fizetés Magyarországon

Így érhető el az 1 millió forintos fizetés Magyarországon

Az érdekképviseleteket megosztja az 1 millió forintos átlagbér és a 400 ezer forintos minimálbér terve. A munkaadói oldal óvatos, míg a munkavállalók képviselői optimisták. Mindannyian arra hívják fel a figyelmet, hogy tárgyalásokra lesz szükség a bérek kialakítása során a munkaadók, a munkavállalók, illetve a kormány képviselői között. A munkaadók adó- és járulékcsökkentést tartanak szükségesnek, ha ilyen nagyot nőnek a bérek. A Munkástanácsok számításai szerint úgy érhető el 2-3 év alatt a magas bérszint, ha a profithányad csökken és a bérhányad nő a gazdaságban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×