eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68608.64
2024. május 7. kedd Gizella

Szerbek és albánok verekedtek Koszovóban

Koszovóban több nemzetközi békefenntartó is megsérült, amikor szerbek és albánok csaptak össze egymással az etnikailag megosztott Mitrovica városában. Az összetűzés azután kezdődött, hogy Törökország kosárlabda-válogatottja tegnap este Isztambulban legyőzte a szerb válogatottat, amely így nem jutott be a világbajnokság döntőjébe.

Az eset néhány nappal azután történt, hogy Szerbia támogatott egy kompromisszumos ENSZ-határozatot a két közösség közötti együttműködés elősegítése érdekében. A NATO koszovói békefenntartó ereje, a KFOR elítélte a mitrovicai összecsapást.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Tovább gyengül a forint

Tovább gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedd reggel nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben stagnál, a dollárral szemben pedig kisebb gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×