eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Vatikán nem akar éjszakai szórakozóhelyeket az elhagyott templomokban

Eladhatóak vagy lebonthatóak a hívek által nem látogatott templomok, de nem alakíthatóak át éjszakai szórakozóhellyé, mint például Magyarországon - közölte csütörtökön a Vatikán "kulturális minisztere".

Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke Vatikánvárosban újságíróknak elmondta: tekintettel a hívek számának csökkenésére - amely szerinte Róma központjában is megfigyelhető - a különösebb művészi értéket nem képviselő és csak túl drágán felújítható templomok eladhatóak vagy lebonthatóak.

Ravasi megjegyezte, hogy a Vatikán erre nem adott általános érvényű irányelveket, minden esetben egyedi döntést kell hozni, a templomok sorsáról pedig a nemzeti egyházak püspöki konferenciái hivatottak határozni.

Ravasi elismerte, hogy egyes templomok fenntartása túl sokba kerülhet az egyházmegyéknek, mégis a "legnagyobb körültekintésre" intette a szentélyek sorsáról döntő illetékeseket.

A bíboros többek között egy magyarországi templommal példálózott, amelyet elmondása szerint "night-clubbá alakítottak át, az oltáron pedig vetkőzőszámokat mutatnak be".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×