eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem épít rakétapajzsot térségünkben az Egyesült Államok

Nem építi ki Kelet-Európában rakétavédelmi rendszerét az Egyesült Államok. Bár a döntést hivatalosan még nem jelentették be, a terv elvetését máris üdvözölte Oroszország és a NATO főtitkára is.

Korábban az amerikai Wall Street Journal számolt be kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva a washingtoni lépésről. A lap értékelése szerint a döntés valószínűleg hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen a feszültség az Egyesült Államok és Oroszország között.

Washington várhatóan még csütörtökön bejelenti, hogy egy kompromisszumos európai rakétavédelmi programot fogad el.

Moszkva többször is bírálta az amerikai rakétavédelmi pajzs elemeinek tervezett csehországi és lengyelországi telepítését, mert megítélése szerint az közvetlen fenyegetést jelent az orosz nukleáris elrettentő erővel szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×