eur:
395.13
usd:
368.55
bux:
70405.07
2024. június 24. hétfő Iván

A világ 10 legunalmasabb városa közül az egyik kimondottan közel van

A The World Bucket List arra vállalkozott, hogy különböző szempontok szerint a világ tíz legunalmasabb városát gyűjtse össze.

A portfolio.hu által ismertett cikk szerint a listára főleg az USA déli államaiból és Európából kerültek fel városok, melyeket azon turistáknak ajánlja a cikk, akik nem keresik az egyedi élményeket, helyettük inkább a hétköznapi dolgokra kíváncsiak.

Egyes városok már a nevükben is ezt sugallják, mint például az Oregon állambeli Boring (magyarul unalmas), jóllehet ez mégsem került fel a tízes listára.

Felkerült viszont a turisták által is kedvelt Pisa, amit a ferde torony ellenére a világ negyedik legunalmasabb városának tart a felmérés.

A harmadik helyre küzdötte fel magát a közeli Pozsony,

amit hangulatos történelmi óvárosa ellenére kevés látnivalóval és kevés programlehetőséggel illet, a harmadik helyet megszerezve ezzel.

Itt a lista

  1. Lubbock, USA (Texas)
  2. St. Petersburg, USA (Florida)
  3. Pozsony, Szlovákia
  4. Pisa, Olaszország
  5. Hatfield, Egyesült Királyság
  6. Helsinki, Finnország
  7. Birmingham, Egyesült Királyság
  8. Santiago, Chile
  9. Mesa, USA (Arizona)
  10. Ottawa, Kanada

A felmérés módszerét ugyanakkor nem részletezi a cikk, miközben a turisták igényei is eltérnek egymástól, így összességében akár ezeket a városokat is érdemes lehet meglátogatni, legalább azért, hogy személyesen is eldönthessük, egyetértünk-e az állításokkal.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Egyre több a háború a világban – Tényleg jön a harmadik világháború?

Az elmúlt években több nagyobb fegyveres konfliktus rázta meg a világot. Oroszország Ukrajna elleni agressziója csak egyike a nemzetközi békét és biztonságot megkérdőjelező eseménynek: a gázai háború folyamatosan fenntartja egy nagyobb közel-keleti konfliktus kitörésének lehetőségét, miközben a térségben még a szíriai, líbiai, jemeni és a szudáni polgárháborúkat sem sikerült rendezni. A magyar kormányzati diskurzusban és egyes nemzetközi körökben pedig már atomcsapásoktól és világháborútól tartanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×