eur:
397.14
usd:
369.8
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
Electronics circuit board digital background
Nyitókép: MLiberra/Getty Images

Jókora drágulás jöhet egy fontos számítógépes alkatrésznél

Jelentősen megemelkedhet hamarosan egy fontos számítógépes alkatrész ára.

Beérett a piaci elemzők által régóta óta várt áremelés a DRAM memóriachipek piacán, ennek a különböző típusait használják háttértárként a mobileszközök és a számítógépek is. A gyártóik tavaly képesek voltak megszüntetni a lapkaárakat drámaian csökkentő túltermelési helyzetet, most pedig azon dolgozhatnak, hogy a nyereségesség érdekében feljebb srófolják a memórialapkák árait - írja az Origo.

A TrendForce piacelemző cég most rámutatott, hogy ennek nagyon hamarosan látványos jelei lesznek a piacon: a mobilokban használatos eMMC és UFS chipek árai az első negyedévben 25-30 százalékkal emelkedtek, a második negyedévre pedig további 10-15 százalékos áremelkedés van kilátásban.

A számítógépes háttértárak piacán sem jobb a helyzet, a vállalati és fogyasztói SSD-kbe szánt chipek ára az első negyedévben 23-28 százalékkal nőtt. A jelenlegi második negyedévben az előbbieké újabb 20-25 százalékot, míg az utóbbiaké 10-15 százalékot emelkedhet.

Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×