eur:
391.12
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pexels.com

Visszatérhet az otthonfelújítási program

Jelenleg a szakmai és tárcaközi egyeztetések zajlanak a 2022 végén megszüntetett támogatás új, 2024-es formájáról.

Otthonfelújítási program is kíséri a január elsején induló csok pluszt – értesült az Index. A korábbi sikeres program finomhangolva térhet vissza a piacra. A portál megkeresésére a kormány elismerte, hogy készülőben van egy támogatási program, ám kidolgozása még gyerekcipőben jár.

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) azt közölte, a jövő év első negyedévében indulhat az új otthonfelújítási program, amely elsősorban az energetikai korszerűsítést célozhatja. A szervezet azonban a vissza nem térítendő támogatások helyett a kamattámogatott hitelkonstrukció mellett tette le voksát.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) is elismerte, hogy egyeztetések zajlanak. Az otthonfelújítási program lehetséges folytatása kapcsán jelenleg tárcaközi, szakmai egyeztetések zajlanak, és a tárca akkorra ígért részletes tájékoztatást, ha a kérdésben döntés születik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×