eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
May 4, 2023, Asuncion, Paraguay: A view of the Booking.com logo is displayed on a smartphone backdropped by visual representation of stock and line charts.  LOGO BRAND SYMBOL
Nyitókép: Andre M. Chang

Csak óvatosan, ha a Bookingon foglal, valami nem stimmel a céggel

A portál tájékoztatása szerint az elektronikai rendszer frissítése miatt vannak fennakadások, de ezt időben jelezték partnereiknek. Több szállásadó attól fél, hogy már sosem kapja meg a pénzét.

A Booking.com online szállásportál a számlázási rendszer karbantartására hivatkozva már több mint egy hónapja nem utalja át a szállásadóknak járó összegeket. A weblap illetékesei által meghatározott határidő július 24-én járt le, de azt már többször is módosították – írja a Spabook.

Az online fórumokon, szállásadói csoportokban egyre több bíráló és számonkérő hozzászólást lehet olvasni a történtekkel kapcsolatban,

sokan arra számítanak, hogy a Booking.com akár csődbe is mehet. A pórul járt partnerek közül többen attól tartanak, hogy sosem kapják meg a pénzüket.

A Booking.com azzal védekezik, hogy még június közepén jelezte, a pénzügyi elektronikai rendszerükön frissítéseket és fejlesztéseket végeznek július 1. és 11. között. Emiatt, ha a vendégek június 28. után jelentkeztek ki a szállásról, az ő foglalásuk összegét a Booking.com nem fizette ki a szokásos módon, hanem összegyűjtötte, majd – az ígéret szerint – július 24-én egy tételben juttatta volna el a szálláshelyeknek.

A Spabook értesülései szerint várhatóan július 27-e után áll helyre a rend, vagyis innentől kezdve a régi rendszernek megfelelően a vendéglátóknak minden egyes kijelentkezés után külön kell megkapniuk a fizetéseket.

Utóbbi összegben azonban még nem lesz benne a karbantartás időszakára eső kijelentkezések ellenértéke.

Van több olyan szállásadó is, amelyek rendszerében már augusztus 4-e jelent meg kifizetési határidőként és onnan számítva további 10 napot vehet igénybe, amíg a pénz megérkezik a számlájukra.

A szállodák még nem jelezték a fennakadást, méghozzá azért, mert a nagyobb piaci szereplők virtuális kártyán kapják meg a pénzt, amelyen keresztül problémamentesen zajlik a kifizetés. Ez az információ is azt erősíti meg,

hogy informatikai és nem pénzügyi nehézség állhat a háttérben.

A mostani ügy a legnagyobb problémát a kisebb szállásadóknak okozza, ugyanis főszezonban indították el a karbantartási folyamatot, és a hitelezett vagy bérelt ingatlanokat kiadóknak rengeteg gonddal kell szembesülniük. Ráadásul a vállalkozásoknak rengeteg kiadása keletkezik a mostani időszakban, különösen a nyári szabadságolások alatt.

„Nekünk már közel 1 millió forinttal tartozik a Booking. Nyugtalanító a helyzet, mert nem kommunikálnak, hiába kerestem őket telefonon, semmilyen konkrétumot nem hajlandók mondani. Nem tudom, mire számítsunk, meddig kell előfinanszírozni a működést” – nyilatkozta a Spabooknak a hajdúszoboszlói Villa Toscana tulajdonosa.

A kifizetésekkel kapcsolatban megszólalt Vincze Bence, a budapesti Leo Hospitality Management Kft. operatív igazgatója is, aki elmondta: „Mi kizárólag virtuális kártyás fizetési megoldást használunk, ebben nem tapasztalunk fennakadást, de magánszálláshelyek esetében látjuk a problémát. A mi esetünkben 70-80 százalékos a Booking-os foglalások aránya, ami a szinte telt házas szezonunk esetében érzékenyen érintene, ha kiesne, vagy a fizetés nem történne meg".

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×