eur:
368.42
usd:
344.64
bux:
48305.55
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Budapest, 2021. július 11. Az OTP Bank céglogója a Körössy Albert és Kiss Géza tervei alapján 1912-ben készült eklektikus stílusú, de a reneszánsz és az art deco formai elemeit is hordozó bankszékház, az egykoron a Magyar Agrár- és Járadékbank Részvénytársaság épületénak bejárata felett, a főváros V. kerületében a Nádor utcában. Az épület az OTP Bank székháza. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Amerikai befektetési alap az OTP nagyrészvényesek között

A pénzintézeti csoportban 5 százalék fölé emelkedett egy amerikai befektetési alapkezelő részesedése. A fejleményről a BÉT honlapján tett bejelentést a bank.

A legnagyobb hazai pénzintézet tájékoztatása alapján az amerikai T. Rowe Price befektetési alapkezelő 2023. március 21-én 5,02 százalékra növelte részesedését az OTP-ben, átlépve a bejelentési küszöbértéket. Az említett részesedés egészen pontosan 14 037 515 darab részvényt jelent.

Az OTP 2022-es éves jelentése szerint év végén 5 százalékot meghaladó befolyással (szavazati jog) kizárólag a Mol (8,57 százalék), valamint a Groupama Csoport (5,09 százalék) rendelkezett. Hozzájuk csatlakozott harmadikként a T. Rowe Price.

A tulajdonosi struktúra alapján 2022. végén összesen 50 százalékot birtokoltak az OTP-ben külföldi, 32 százalékot belföldi társaságok és intézmények. A fennmaradó 17 százalék magánszemélyek kezében volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: ha beteg is a fehérorosz elnök, annak híre nem fog kiszivárogni

Bendarzsevszkij Anton: ha beteg is a fehérorosz elnök, annak híre nem fog kiszivárogni

Az utóbbi hetekben többször is felröppent a hír, hogy a fehérorosz elnök súlyos beteg. Most épp megint eltűnt a nyilvánosság elől, bár a közösségimédia-oldalán meg-megjelennek felvételek róla.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×