eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Budapesti Értéktőzsde épületrésze a főváros V. kerületében, a Szabadság téri Bank Centerben.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Új helyre költözik a Budapesti Értéktőzsde

Februártól az új székhely a Krisztina körút 55., a költözés sem a BÉT működését, sem a tőzsdei kereskedés menetét nem befolyásolja.

Az I. kerületben elhelyezkedő krisztinavárosi székház története a XIX. század közepére, 1853-ig nyúlik vissza – ekkor épült meg Pán József tervei alapján a Karátsonyi-palota. A palotát 1938-ban lebontották, a helyén iskola épült, amelyet 1954-ben adtak át a Kohó- és Gépipari Tervező Vállalat számára. Az épület 1990-ben került a Matáv tulajdonába, jelenlegi formáját 1999-ben az Ybl-díjas építész, Balázs Mihály tervei alapján nyerte el. A telekommunikációs vállalat 2018-ban költözött el a székházból – írja a vg.hu.

Az épület az elmúlt időszakban kívül-belül megújulva, XXI. századi elvárásoknak megfelelő munkakörnyezetet biztosít a Magyar Nemzeti Bank munkatársai mellett immár a Budapesti Értéktőzsde szakemberei számára is.

Az épület a BÉT 1990-es újjáalapítását követő történetének ötödik, összességében pedig nyolcadik székhelye. A tőzsde a XIX. században a Lloyd-palotában, majd a Wurm és a Mária Terézia utca sarkán található épületben, 1905-től 1948-ig pedig az V. kerületi Tőzsdepalotában működött.

Az 1990-es újjáalapítást követően két éven keresztül a Trade Centerben, majd 1992 és 2007 között a Pesti Hazai Takarékpénztár palotájában zajlott a kereskedés. 2007-től 2015-ig az Andrássy úti patinás Herzog-palota adott otthont a BÉT-nek, az elmúlt hét évben pedig a Szabadság téren, a történelmi Tőzsdepalota mellett elhelyezkedő Bank Center volt a tőzsde székhelye.

2022 februárjától a magyar tőzsde a Budai Várnegyed közvetlen szomszédságában, az MNB Budai Központjában folytatja működését, ahol a tervek szerint a jövőben a Budapesti Tőkepiaci Központ is helyet kap.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×