INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

erőmű

légszennyezés

műholdfelvétel

Az égből fülelik le a szennyezőket

Az égből fülelik le a szennyezőket

Infostart

A világ összes erőművének pontos légszennyezési adatai kerülnek nyilvánosságra.

A WattTime nevű nonprofit cég műholdas képeket felhasználva kiteríti a lapokat: a világ összes erőművének pontos légszennyezési adatait olvastatják ki mesterséges intelligenciával, majd azokat nyilvánossá teszik - írta a napi.hu.

A mesterséges intelligenciát használó WattTime néhány éve még azzal az állításával vált híressé, hogy meg lehet mutatni a fogyasztóknak, hogy az adott pillanatban milyen energiájuk van. Az ötletet továbbgondolva, most a világ edukálása céljából, a világ minden erőműjéről készített, friss légi-, és/vagy műholdfelvételekből mutatják majd ki a károsanyag-kibocsátásukat. Nem csak a szén-dioxid-szennyezést mérik majd - írta a Vox.

Az "automatizált kibocsátáscsökkentés" (Automated Emissions Reduction, AER) jelenti a szervezet szerint a megoldást, a projekt a különböző energetikai felvetésekre, modellezésekhez és mérések elemzésére használja az AER folyamatosan fejlesztett és bővtett algoritmusait és képességét. A Watt Time az elmúlt időszakban olyan komoly szervezetté nőtte ki magát, hogy 2017 óta a Microsoft, idén pedig már a Google támogatását is élvezi.

Azt, hogy a légifelvételeket elemző AI segítségével dolgozó csapat mikor publikálja majd az első adatokat, a szervezet nem közölte.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018