eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Mit gondol, mennyibe kerül az örök panoráma a Balatonnál?

Az elmúlt évekhez képest több mint háromszázezer forinttal emelkedett az új építésű ingatlanok négyzetméterára a Balaton partján. A drágulás a Sonline-nak nyilatkozó szakértő szerint folytatódik.

A korábbi hatszázötvenezer forint helyett már kilencszázötvenezret is elkérnek egy új építésű lakás négyzetméteréért a magyar tengernél. Hozzáértők szerint nyárig további drágulásra lehet számítani - olvasható a portál cikkében.

Ötvenkét lakásos társasház épül Balatonszemesen, a legkisebb negyvenegy, a legnagyobb száztizennégy négyzetméteres.

Az új apartmanok iránt zömmel budapestiek és környékiek, debreceniek, szegediek, valamint felvidékiek érdeklődnek.

Az ingatlanok több mint kétharmada már elkelt, annak ellenére is, hogy durván megemelkedtek a négyzetméterárak.

Krausz Gábor, a Balla Ingatlan siófoki irodavezetője arról beszélt a lapnak, hogy mínuszban lenne a beruházó, ha a másfél évvel ezelőtti árakon kínálná a lakásokat. A szakember arról is beszélt, hogy azért emelkedtek az árak, mert fogynak a beruházásokra alkalmas területek, folyamatosan emelkednek az alapanyag árak, és a munkaerőért is többet kell fizetni.

A szakember arról is beszélt, hogy szerinte

a drágulás folytatódik, nyárra elérheti és meg is haladhatja a lakások ára a négyzetméterenkénti egymillió forintot.

Már most is vannak olyan part menti ingatlanok, amelyekért ennyit kell fizetni. Ezek főleg a magas árak Siófokon és Zamárdiban jellemzőek, de a déli part más településein és a kiemeltebb övezetekben is elkérhetnek ennyit egy négyzetméterért. Hozzátette az drágulás a használ ingatlanok árára is hatással van.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×